Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Reizen

Om zo onbezorgd mogelijk de deur uit te gaan is het handig om wat extra voorbereidingsmaatregelen te treffen. Graag helpen we u hier een handje bij. We willen namelijk niet dat u zich laat tegen houden, waar u ook naar toe gaat! Op deze pagina vindt u tips en handige hulpmiddelen.

Drink voldoende water Drink voldoende water Mensen met blaasproblemen zijn vaak geneigd om minder te gaan drinken omdat ze denken dat het hun probleem gaat verergeren door het feit dat ze dan meer moeten plassen. Waarom meer water drinken?
Sluiten

Drink voldoende water

Mensen met blaasproblemen zijn vaak geneigd om minder te gaan drinken omdat ze willen vermijden dat ze nog meer moeten plassen. Maar te weinig water drinken kan net problemen veroorzaken. Niet voldoende drinken zorgt ervoor dat de urine meer geconcentreerd is. Dit kan leiden tot een verhoogde prikkelbaarheid van de blaas, blaaskrampen en een verhoogde groei van bacteriën in de urine.

In een warm klimaat of tijdens intensief sporten, gaat u meer zweten, en bestaat het risico dat u uitgedroogd geraakt. Denk er dus aan om meer te drinken.

 

Water is essentieel voor ons lichaam.  Drink 1.5 tot 2 liter water per dag om goed gehydrateerd te blijven. Dit is zelfs nog belangrijker als u naar warmere oorden trekt.
In een warm klimaat is de kans op uitdrogen groter. De meeste mensen moeten 1.5 à 2 liter per dag drinken, tenzij anders gespecificeerd door de gezondheidsspecialist. Als het warm is, drinkt u best nog wat meer. 

 

Algemene richtlijnen en tips*

 • Drink veel water (niet te veel cafeïnerijke en zoete dranken).
 • In landen waar de kwaliteit van kraantjeswater niet gegarandeerd kan worden, koopt u best water in flessen.
 • Afhankelijk van waar u naartoe reist, moet u ook voorzichtig omspringen met ijsblokjes, fruit en rauwkost.
 • Hou een fles water bij de hand om regelmatig een slokje te kunnen nemen.
 • Hoe weet u of u voldoende drinkt? Een goede indicator is de kleur van uw urine. Als u voldoende drinkt, is de urine licht van kleur, en gaat u regelmatig naar toilet. Een donker gekleurde urine wijst op een minder goede hydratatie.
 • TIP: noteer het tijdstip van vochtinname en van het toiletbezoek. Dit kan helpen om een beter zicht te krijgen en een beter gevoel van controle te hebben.


* Vraag altijd raad aan uw professionele zorgverlener: sommige medische aandoeningen vragen om specifieke vochtinname behoeften of beperkingen

Sluiten

Voor vertrek

Onmisbare zaken voordat u weggaat Onmisbare zaken voordat u weggaat Waar moet u aan denken? Wat moet u meenemen? Hoe kunt u slimmer inpakken? Met deze nuttige tips bent u goed voorbereid. Lees hier wat u moet meenemen als u op reis gaat
Sluiten

Onmisbare zaken voordat u weggaat

Voor vertrek

 • Sluit een reisverzekering af.
 • Bestel ruim van tevoren extra producten, zodat u zeker weet dat u ze op tijd binnen hebt.
 • Verdeel uw benodigdheden over verschillende koffers/tassen, voor het geval dat uw bagage zoek raakt of uw vlucht vertraagd is.
 • Noteer de naam van uw product(en) in bijvoorbeeld uw telefoon, bij uw reisdocumenten of vraag onderaan deze pagina de ReisWijzer aan met daarin de MediPas. Het kan ook handig zijn om een foto van uw product te nemen.

 

Neem de handige TravelCard met u mee.

 • De TravelCard werd speciaal ontwikkeld voor sondegebruikers en gebruikers van materiaal voor urine-incontinentie. De kaart helpt u om bij controles op de luchthavens efficiënt en discreet de juiste informatie te verschaffen. Er wordt in maar liefst achttalen begrip gevraagd voor uw specifieke medische situatie. Zo weet elke veiligheidsbeambte voortaan zeer snel dat u uw handbagage absoluut niet kunt missen. U hoeft deze TravelCard enkel en alleen aan de veiligheidsbeambte te tonen. Dit bespaart u lastige discussies die u wel kan missen op reis.
 • Vraag onderaan deze pagina de gratis TravelCard aan.

 

TIP: Het is wellicht een goed idee om compacte katheters te bestellen om mee te nemen. Compacte katheters hebben drie belangrijke voordelen voor onderweg:

 • Compacte katheters zijn al voorzien van een glijmiddel en dus altijd klaar voor gebruik. Hierdoor wordt ook de kans op bacteriën en dus urineweginfecties verkleind.
 • U kunt ze na gebruik in de prullenbak gooien of in uw binnenzak of handtas bewaren: discreet, simpel en schoon.
 • Altijd uit het zicht.
Sluiten
De temperatuur heeft effect op uw producten De temperatuur heeft effect op uw producten De temperatuur beïnvloedt de flexibiliteit van de katheter en kan ook invloed hebben op de draagtijd van een condoomkatheter. Wees dus voorzichtig en besteed extra aandacht aan de producten als de weersomstandigheden veranderen. Meer informatie over bewaren en gebruik
Sluiten

De temperatuur heeft effect op uw producten

Bewaren van intermitterende katheters

We adviseren u de producten te allen tijde op kamertemperatuur te bewaren. Het kort bewaren van de producten bij extreme temperaturen (onder 0 °C en boven 60 °C) heeft echter geen invloed op de kwaliteit van het product. Uw katheters kunnen dus in het vrachtruim van het vliegtuig worden vervoerd, ook al is het daar koud. Wees u er wel van bewust dat hoe kouder de katheter is, des te stijver deze zal aanvoelen. Het kan een goed idee zijn om de katheter voor gebruik met uw handen op te warmen. Anderzijds zal de catheter zachter worden als deze op een warme plaats wordt opgeslagen.

Warm weer heeft een effect op de condoomkatheter

Als u gebruik maakt van een condoomkatheter met urine-opvangzak en verblijft in een warmer klimaat, wees u er dan van bewust dat de condoomkatheter minder lang mee zal gaan, omdat u meer zult zweten. Het is dus belangrijk dat u meer condoomkatheters meebrengt dan u normaal gebruikt. 

Sluiten

Tips voor onderweg

Reizen met het vliegtuig Reizen met het vliegtuig Voorkom problemen bij de veiligheidscontrole en stap zonder zorgen om uw hulpmiddelen in het vliegtuig. Lees de tips voor reizen met het vliegtuig. Tips voor reizen met het vliegtuig
Sluiten

Tips voor reizen met het vliegtuig

Uw ticket boeken

Het kan handig om bij het boeken van uw ticket een stoel op de achterste rij te boeken, in de buurt van de toiletten. In dit geval zit u misschien wat rustiger in het vliegtuig, mocht u zich zorgen maken.

Plan uw toiletbezoeken; het is bijvoorbeeld een goed idee om vlak voor het boarden te katheteriseren, zodat u zich daar eenmaal in de lucht geen zorgen over hoeft te maken.

Ga met een gerust hart door de douane

U kunt onderaan de pagina gratis de TravelCard bestellen; hierin wordt in meerdere talen uw aandoening uitgelegd, aangegeven welke medische hulpmiddelen u bij u draagt en waarom u wellicht ondersteuning en privacy nodig hebt als u door de controle gaat.

Vloeistoffen in uw handbagage

Geen van de Coloplast katheters bevat meer water dan de toegestane limiet.

De katheter is zichtbaar als uw bagage door het röntgenapparaat op het vliegveld gaat, dus u hoeft uw katheters niet te laten zien.

Vergeet niet dat er beperkingen bestaan op de hoeveelheid vloeistoffen die u mag meenemen in uw handbagage. Pak vloeistoffen indien mogelijk in uw ruimbagage. Onder vloeistoffen wordt verstaan: alle soorten drank, vloeibaar of semi vloeibaar voedsel, cosmetica en toiletartikelen, sprays, pasta's en crèmes, gels, contactlensvloeistof en enige andere vloeistoffen of voorwerpen met een vergelijkbare consistentie*.

Als u toch vloeistoffen in uw handbagage meeneemt: niet meer dan 100 ml per verpakking, de verpakkingen moeten in één doorzichtige hersluitbare plastic zak worden vervoerd die niet meer dan 1 liter mag bevatten, en u mag maar 1 plastic zak per persoon meenemen.

Voor meer informatie kunt u de website van de luchthaven raadplegen voordat u gaat reizen.

Sluiten
Een toilet zoeken Een toilet zoeken Als u de deur uit gaat, kan dit betekenen dat u extra voorbereidingen moet treffen en soms wel eens voor uitdagingen komt te staan. Lees deze tips en ga beter voorbereid op reis. Lees deze tips en ga beter voorbereid op reis.

Wees goed voorbereid

Bekijk of de plekken die u wilt bezoeken over een toilet beschikken. Dit is vooral handig als u een toilet nodig heeft dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. U kunt dit meestal op internet vinden of anders even bellen als u twijfelt. Controleer ook of het gebruikelijk is om te betalen voor het gebruik van de toiletten en zorg ervoor dat u kleingeld in de lokale valuta bij u hebt.

Het kan heel handig zijn om het woord voor ‘toilet’ in de plaatselijke taal te leren.

Als u een beperking hebt, is het raadzaam om hiervoor een kaart aan te schaffen die u kunt laten zien. Vraag uw zorgverlener hiernaar. 

Het gebruik van een katheter – plan uw schema

Plan uw toiletbezoeken gedurende de dag. Stel een horloge- of telefoonalarm in als u zich zorgen maakt dat u misschien vergeet wanneer het tijd is om te katheteriseren.

WheelMate

Met de WheelMate-app kunt u in veel plekken wereldwijd toiletten en parkeerplaatsen vinden. En dat niet alleen: mensen die het toilet eerder bezocht hebben, kunnen er een cijfer voor geven en een beoordeling op de site plaatsen - en dat kunt u ook doen.

Download WheelMate™ voor de iPhone/iPad of Android-apparaten

Sluiten

Op uw bestemming

Eten en drinken – belangrijk om te onthouden Eten en drinken – belangrijk om te onthouden Een verandering in omgeving en routine heeft vaak invloed op onze spijsvertering. Vermijd obstipatie (verstopping of constipatie) en uitdroging, omdat dit uw blaasproblemen en darmklachten kan verergeren. Tips voor eten en drinken
Sluiten

Tips voor eten en drinken

We mogen allemaal wel eens ‘zondigen’, bijvoorbeeld op vakantie, maar die vakantie kan onze maag soms slecht verdragen.  Onthoud dat wanneer u van tijdzone verandert, het sowieso even kan duren voordat uw lichaam aan een nieuwe routine went. Lees tips over eten en drinken voor een zorgeloze vakantie.

 

Wateradviezen

Als u reist in warm klimaat kunt u uitgedroogd raken. U moet altijd proberen om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, tenzij uw zorgverlener u andere instructies heeft gegeven. Als het warm weer is, verliest u meer vocht en is het dus verstandig om meer te drinken.

 • Als u niet zeker bent over de kwaliteit van het drinkwater, koop dan flessenwater.
 • Poets uw tanden niet met leidingwater – koop in plaats daarvan een fles water.
 • Drink voldoende water (drink niet te veel alcohol, koffie en zoete drankjes omdat deze de kans op uitdroging verhogen).
 • Afhankelijk van waar u op reis gaat, moet u misschien ook voorzichtig zijn met ijs, fruit en groente.
 • Draag altijd een fles water bij u zodat u regelmatig een slok kunt nemen.

Waar u aan moet denken bij eten

Het eten van andere soorten voedsel kan uw darmen beïnvloeden. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar u aan moet denken.

 • Wat u ook eet, zorg ervoor dat het goed is bereid – met name vis- en vleesgerechten.
 • Probeer vezelrijk voedsel te eten
 • Eet geen rauwe groenten die zijn gewassen in leidingwater in landen waar het leidingwater niet veilig is om te drinken.
Sluiten
Bij noodgevallen Bij noodgevallen Bekijk van tevoren waar u medische hulp kunt krijgen en hoe u Coloplast op uw bestemming kunt bereiken. Wees voorbereid op noodgevallen
Sluiten

Wees voorbereid op noodgevallen

Het is ook de moeite waard om van tevoren uit te zoeken waar en hoe u op uw reisbestemming medische hulp kunt krijgen. Als u een langere reis gaat maken, moet u nagaan of het mogelijk is om de vereiste benodigdheden lokaal te verkrijgen. Uw vaste leverancier kan wellicht een levering in het buitenland voor u regelen, als u dit ruim van tevoren aanvraagt.

Bekijk op de Coloplast website met wie u contact kunt opnemen voor ondersteuning op uw bestemming.

 

Bekijk het ‘Coloplast wereldwijd'-document om te zien met wie u contact kunt opnemen voor ondersteuning op uw bestemming. 

Sluiten

Disclaimer: Dit zijn algemene richtlijnen die u kunnen helpen bij veel voorkomende vragen. U dient de specifieke instructies te volgen van uw zorgverlener en van het product dat u gebruikt. Als uw verpleegkundige u enig specifiek dieetadvies heeft gegeven, dient u dat advies altijd op te volgen.

 

Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie