Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Elke dag telt met Biatain® Silicone schuimverband

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om iedere dag met wonden geconfronteerd te worden. Bij Coloplast willen we dit makkelijker maken en ervoor zorgen dat iedereen die de wond behandelt zich vertrouwd voelt het genezingsproces onder controle te hebben en de patiënt de beste zorgen aanbiedt. 

Biatain® Silicone schuimverband biedt een zachte en veilige pasvorm voor hoog patiëntcomfort (5), zonder de superieure absorptie in het gedrang te brengen.

Biatain Silicone biedt superieure absorptie voor niet-geïnfecteerde en geïnfecteerde chronische en acute wonden

Gebruik

Biatain Silicone is aangewezen voor een breed scala aan exsuderende chronische en acute wonden, zoals beenulcera, doorligwonden, niet-geïnfecteerde diabetische voetulcera, donorplaatsen, postoperatieve wonden en traumatische wonden (bijv. schaaf-, scheur- of snijwonden). Het kan gebruikt worden in combinatie met druktherapie en u kunt het tot 7 dagen laten zitten.

Biatain Silicone – nieuwe vormen en maten

Ontwikkeld met professionele zorgverleners. Gevormd door gebruikers.

 

Alle voordelen van Biatain Silicone, nu verkrijgbaar in de vormen en maten die u en uw patiënten nodig hebben.

 

 


Ontworpen voor plaatsen die lastig te behandelen zijn

Biatain Silicone is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat er zelfs voor de moeilijkste plekken een geschikt verband is. Onze oplossingen zijn flexibel en passen zich aan de huid aan, zodat u bij het uitkiezen van een wondverband er zeker van kunt zijn dat het de juiste pasvorm heeft voor uw patiënten.


 “Door mijn wond kan ik geen normaal leven leiden. Ik wil gewoon mijn leven  terug. Daarom telt elke dag voor mij.” Annette, patiënt

 

Iedere patiënt met een wond heeft zijn/haar eigen verhaal, behoeften en behandelingsvoorwaarden. Er is kennis, ervaring en vakkundigheid nodig om de juiste oplossing te vinden. Bij Coloplast Wondzorg willen wij het voor professionele zorgverleners makkelijker maken om  er zeker van te zijn dat zij patiënten de beste zorg bieden.

Biatain Silicone wordt over de hele wereld door professionele zorgverleners gebruikt voor een breed scala aan chronische en acute wonden

Unieke Biatain 3D-schuimstructuur voor superieure absorptie

absorptie wondverzorging

Bij contact met het exsudaat past de unieke Biatain 3D-schuimstructuur zich volledig aan het wondbed voor superieure absorptie aan. De vloeistofverwerkende eigenschappen van Biatain Silicone zorgen voor beheersing van het exsudaat in het wondbed, waardoor het risico op lekkage en verweking tot een minimum wordt beperkt.

Dankzij het unieke 3D-polymeerschuim van Biatain is Biatain Silicone in staat om:

Exsudaat verticaal te absorberen

Vocht insluiten, zelfs onder druk

Zich aan het wondbed aan te passen

Een kostenbesparende behandeling te garanderen

Biatain Silicone zorgt voor een hoge waarde in termen van voordelen en kostenbesparing: Biatain Silicone heeft een superieure absorptiecapaciteit voor een kosteneffectievere wondgenezing (2).

Het efficiënte exsudaatbeheer voorkomt lekkage, waardoor risico op maceratie verkleint en dat verlaagt dan weer het risico op infecties en zorgt voor een snellere genezing (7), wat leidt tot kostenbesparing op vlak van verbandwissels en verzorging, evenals voor het verschonen van bijv. kleding en beddengoed na lekkages, en er minder behoefte is aan bijkomstige verzorging van de huid rondom de wond. Schuimverband van Biatain biedt superieur exsudaatbeheer en is daardoor kostenbesparend (2).

Minder verbandwissels

Minder verbandwissels

Hoe zorgt u voor minder verbandwissels?

Minder verbandwissels

De nieuwe Biatain® Silicone biedt superieure absorptie, conformabiliteit en een veilige pasvorm.

 

Tot 50% minder verbandwissels (2,4)

Patiënten en zorgverleners die het nieuw Biatain Silicone verband gebruiken, stellen vast dat er tot 50% minder verbandwissels nodig zijn dankzij de superieure absorptie van Biatain Silicone.

 

Minder verbandwissels bevorderen een snellere genezing

Bij elke verbandwissel wordt de wonde verstoord, wat het genezingsproces kan vertragen (9). Door de verbandwissels te beperken, kan de nieuwe Biatain Silicone het wondgenezingsproces verbeteren en uw patiënten sneller helpen genezen.

Sluiten

Lijst met referenties

Bekijk de volledige lijst
  1. Cartier H et al. Wondbeheer met het Biatain® Silicone schuimverband: een productbeoordeling van meerdere centra. Wounds International 2014;10(4)
  2. Andersen MB & Marburger M. Vergelijking van het vloeistofbeheer en de absorptie onder druk over 24 uur van tien wondverbanden met silicone kleefstrip. Gepresenteerd tijdens EWMA 2015
  3. Beste praktijken: effectief exsudaatbeheer. Wounds UK, 2013 
  4. Thomas S. Laboratoriumbevindingen betreffende de exsudaat beheer capaciteiten van vulschuim en schuimlaag. Journal of Wound Care 2010;19(5):192-99
  5. Chadwick P et al. Biatain® Silicone verbanden: een evaluatie van verschillende casestudies. Wounds International 2014;5(1)
  6. Informatie beschikbaar. Nr. 97 Kwalitatief Onderzoek, GFK NOP, jan 2011
  7. Romanelli et al. Wounds International 2010;1(2)
  8. White & Cutting. Interventies om maceratie van de huid en het wondbed te voorkomen. British Journal of Nursing 2003;12(20):1186-1201.
  9. Adderly UJ. Beheren van wondexsudaat en stimuleren van genezing. Wondzorg, maart 2010:15-20.

    *In vergelijking met traditionele droge wondgenezing.

Sluiten
Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie