Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Productinformatie en referenties

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk omschrijving

Productomschrijving

SpeediCath Compact voor mannen werd ontworpen met discretie in het achterhoofd. Hij is ongeveer half zo groot als een standaard katheter en ziet er helemaal niet uit als een medisch product. Dankzij zijn compacte ontwerp is de SpeediCath Compact voor mannen handig om op te bergen, mee te nemen en weg te gooien: alles voor uw gebruiksgemak.

SpeediCath Compact voor mannen heeft een unieke hydrofiele coating en gepolijste ogen om de wrijving te verminderen en het comfort te verhogen, en daarbij het risico op urethrale beschadiging te beperken.

 

De voordelen van SpeediCath Compact voor mannen:

  • De meest compacte katheter voor mannen
  • Compact en praktisch voor zowel thuis als buitenshuis
  • Kan ingebracht worden zonder het gecoate gedeelte aan te raken
  • 100% hersluitbaar na gebruik
  • Direct klaar voor gebruik dankzij de unieke hydrofiele coating
  • Zonder PVC of ftalaten: dit zorgt ervoor dat uw gezondheid nooit in het gedrang komt en beperkt de milieu-impact.
Sluiten

Productreferenties

Uitvouwen om alle referenties van het product te zien.

Bekijk de productreferenties
Sluiten

Productreferenties

Productnaam Doelgroep Product referentie Charrière APB code Lengte Tip Stuks per doos Gebruik
SpeediCath® Compact man Man 28692 CH 12/18 2749-554 30 cm Nelaton 30 Direct gebruiksklaar
Sluiten

Vraag en antwoord

Uitvouwen om de vragen te bekijken.

Bekijk details
Sluiten

Vraag en antwoord

V: Waardoor is de SpeediCath Compact voor mannen zo klein?
A: Door het telescopische ontwerp is de katheter meer dan de helft kleiner in vergelijking met de standaardkatheter voor mannen. SpeediCath Compact voor mannen is daardoor discreter op te bergen, mee te nemen, te gebruiken en weg te gooien.V: Zal de transitie voor ongemak zorgen bij het gebruik van de katheter?
A: U zal niet meer ongemak voelen bij het gebruik van de SpeediCath Compact voor mannen dan bij het gebruik van een gewone katheter zoals de SpeediCath (1,2).

 


V: Hoe open ik SpeediCath Compact voor mannen?
A: De SpeediCath Compact voor mannen is makkelijk te openen, ook voor mannen met een verminderde handfunctie. Houd de katheter verticaal zodat de pijl naar beneden wijst. Open door de dop om te draaien.V: Hoe maak ik de katheter klaar voor gebruik?
A: Er zijn geen voorbereidende stappen nodig, de SpeediCath Compact voor mannen is meteen klaar voor gebruik dankzij de unieke hydrofiele coating, die ook de gepolijste openingen bedekt. Dat garandeert een buitengewoon vlotte katheterisatie, zowel bij het inbrengen als bij het verwijderen.

 


V: De SpeediCath Compact voor mannen is korter dan een normale katheter. Is hij lang genoeg om mijn blaas te ledigen?
A: De SpeediCath Compact voor mannen is ontworpen om discreet en korter te zijn dan een gewone katheter, maar zijn vermogen om de blaas doeltreffend te ledigen, komt niet in het gedrang (3).

 


V: Ik gebruik gewoonlijk een CH14. Kan ik met de SpeediCath Compact voor mannen mijn blaas even snel ledigen?
A: SpeediCath Compact voor mannen is een nieuw type katheter - een CH12 gecombineerd met een CH18. Het duurt ongeveer even lang om een volle blaas te ledigen met een CH14 als met de SpeediCath Compact voor mannen. Het zal ongeveer 4 seconden langer duren voor een volle blaas van 400ml, maar SpeediCath Compact voor mannen is veel makkelijker in te brengen.V: Hoe sluit ik de katheter af en hoe gooi hem discreet weg?
A: De dop kan opnieuw gesloten worden zonder risico op lekkage. Na gebruik brengt u de dop gewoon opnieuw aan, discretie is gegarandeerd, en niemand ziet dat u een katheter weggooit.

 

Referenties

1) Bagi et al. Veiligheid van een nieuwe compacte intermitterende katheter voor mannen: een gerandomiseerd, cross-over, enkelvoudig geblindeerd onderzoek bij gezonde mannelijke vrijwilligers. Aanvaard voor publicatie in Urologia Internationalis.
2) Chartier-Kastler E et al. Veiligheid van een nieuwe compacte katheter voor mannen met een neurogene blaasdysfunctie: een gerandomiseerde, cross-over, open-label studie. Ingediend bij Spinal Cord.
3) Domurath et al. Resturine na intermitterende katheterisatie bij mannen met een nieuw ontwikkelde katheter (SpeediCath Compact voor mannen) en een conventionele katheter voor mannen (SpeediCath). Ingediend bij Spinal Cord.

Sluiten

Voordelen van het product

Een revolutie in katheterontwerp

Een revolutie in katheterontwerp

Lees over de meest compacte katheter voor mannen
Sluiten

Een revolutie in katheterontwerp

De manier waarop u uw blaas ledigt, is uw zaak en SpeediCath Compact voor mannen houdt dat ook zo. Het is de meest compacte katheter voor mannen op de markt, dankzij het innovatieve en bekroonde ontwerp. De katheter is gebruiksvriendelijk en sluit geen compromissen op het vlak van veiligheid of hygiëne.

 

Belangrijkste voordelen

  • Beoordeeld als discreet door 96% van de gebruikers
  • Beoordeeld als gebruiksvriendelijk door 85% van de gebruikers
  • Direct klaar voor gebruik dankzij de unieke hydrofiele coating
  • Kan ingebracht worden zonder het gecoate gedeelte aan te raken
Sluiten
Deze katheter heeft mijn leven volledig veranderd

Deze katheter heeft mijn leven volledig veranderd

Lees het verhaal van Dan en andere gebruikers
Sluiten

Deze katheter heeft mijn leven volledig veranderd

“Deze katheter heeft mijn leven volledig veranderd”
Dan, gebruiker van SpeediCath® Compact voor mannen.

Voor Dan, vader van twee, maakt SpeediCath Compact voor mannen het verschil tussen ‘ja’ en ‘neen’. Toen hij door de multiple sclerosis steeds minder controle had over zijn blaas, ondervond Dan steeds meer beperkingen in zijn leven. Hij durfde steeds vaker het huis niet uit te gaan uit angst dat hij niet op tijd een toilet zou vinden. Maar intermitterende zelfkatheterisatie schonk hem zijn zelfvertrouwen terug. Dankzij de extra discretie en het gebruiksgemak van SpeediCath Compact voor mannen, ‘durft Dan opnieuw ‘ja’ te zeggen’.

Kijk naar de video om het verhaal van Dan te horen.

 

“Het feit dat ik dezelfde hobby’s kan beoefenen als vroeger, is heel belangrijk voor mij”
Mike, gebruiker van SpeediCath® Compact voor mannen.

Mike is een sales manager en trekt graag rond in de bergen. Hij heeft een katheter nodig die zowel in de bergen als in zijn dagelijks leven goede prestaties biedt. Daarom gebruikt hij SpeediCath Compact voor mannen. “Het grote voordeel van dit product is dat je het discreet en snel kan gebruiken, zowel in het dagelijks leven als bij het reizen,” vertelt Mike. “Hij is ook makkelijk mee te nemen en dat biedt me meer vrijheid wanneer ik lange tochten door de bergen maak. Ik ga later dit jaar naar Nepal en met SpeediCath Compact voor mannen heb ik de perfecte katheter voor een succesvolle reis.”

Kijk naar de video om het verhaal van Mike te horen.

 

“Ik kan naar plaatsen gaan waar ik vroeger nooit heen durfde.”
Christophe,gebruiker van SpeediCath® Compact voor mannen

Christophe houdt van extreme sporten. Het discrete ontwerp en de veilige verpakking van SpeediCath Compact voor mannen maakt deze katheter de logische keuze voor een actieve levensstijl. Bij het kitesurfen, paragliden, skiën, quadrijden of zeilen komt Christophe op afgelegen plaatsen– waar hij zonder de unieke mogelijkheden van SpeediCath Compact voor mannen amper van zou kunnen dromen. Voor deze Fransman zijn het gebruiksgemak, het discrete ontwerp en de stevige ontwerp onmisbaar geworden. Hij vertelt: “Dankzij SpeediCath Compact voor mannen vond ik terug plezier in mijn sporten.”

Kijk naar de video om het verhaal van Christophe te horen.

Sluiten
Bekroonde katheter

Bekroonde katheter

Lees meer over de prestigieuze productontwikkelingsprijs
Sluiten

Bekroonde katheter

De SpeediCath Compact voor mannen heeft de prestigieuze productontwerpprijs gewonnen, Medical Design Excellence Awards Het revolutionaire compacte ontwerp van SpeediCath Compact voor mannen zet een nieuwe standaard voor katheterontwerp voor mannen. Bovendien ziet de SpeediCath Compact voor mannen er niet uit als een medisch hulpmiddel, voor extra discretie. 

Sluiten

Filmpjes en animaties

Getuigenissen van gebruikers

Alternatieven en toebehoren

SpeediCath® Compact Set

SpeediCath® Compact Set

De enige compacte katheter en urine-opvangzak in één

Bekijk SpeediCath® Compact Set
SpeediCath® Compact Set

SpeediCath® Compact Set

De enige compacte katheter en urine-opvangzak in één

Bekijk SpeediCath® Compact Set
SpeediCath®

SpeediCath®

SpeediCath® - De bewezen en betrouwbare standaardkatheter

Bekijk SpeediCath®
Bekijk desktop versie