Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Productinformatie en referenties

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk omschrijving

Productomschrijving

Optimale absorptie dankzij een schuimverband met de unieke 3DFit® Technology

Bij contact met exsudaat past de Biatain® Silicone Ag schuimstructuur met 3DFit® Technology zich nauw aan aan de vorm van het wondbed voor optimale absorptie – zelfs onder druk (2,3). De schuimstructuur met unieke 3DFit® Technology absorbeert het exsudaat verticaal en sluit het vocht op in de structuur, terwijl de wonde vochtig wordt gehouden om te zorgen voor een optimaal wondgenezingsmilieu. Het nauwe contact met het wondbed vermindert de dode ruimte en minimaliseert de ophoping van exsudaat, wat kan leiden tot een infectie (4).

Aanhoudende zilverafgifte

Zilvercomplex met een aangetoond effect op bacteriën die vaak in geïnfecteerde, niet-genezende wonden voorkomen, waaronder MRSA, VR-E, ESBL-producerende bacteriën en Pseudomonas (2,3). Het zilverprofiel zorgt voor een aanhoudende zilverafgifte gedurende de hele draagtijd (tot 7 dagen) (1).

Zachte en goede pasvorm

De siliconen kleeflaag is nauw aansluitend zodat het verband op zijn plaats wordt gehouden terwijl het toch met minimale pijn kan worden verwijderd. Het zachte en flexibele ontwerp van Biatain® Silicone Ag zorgt voor een nauwe aansluiting op de wond en het lichaam; dankzij het schuimkussentje op de huid is Biatain® Silicone Ag geschikt voor het dragen onder druk.

Intuïtief gebruik

Biatain® Silicone Ag heeft een 3-delige non-touch opening, waardoor het verband gemakkelijk en aseptisch aan te brengen is.

Productsamenstelling

Biatain® Silicone Ag is een zacht en vormaanpassend polyurethaan schuimverband dat een ionisch zilvercomplex bevat dat homogeen verspreid is over de volledige schuimmatrix. Het verband heeft een semi-permeabele, bacterie- en waterdichte topfilm en een zachte siliconen kleeflaag.

Gebruik

Biatain® Silicone Ag kan worden gebruikt voor een breed gamma van exsuderende wonden met vertraagde genezing als gevolg van bacteriën, of voor wonden waar er een infectierisico bestaat, waaronder beenulcera, doorligwonden, diabetische voetulcera, tweedegraads brandwonden, donorplaatsen, postoperatieve wonden en traumatische wonden (bijvoorbeeld schaafwonden, skin tears, snijwonden). Kan worden gebruikt met druktherapie.

 

REFERENTIES:

1. Burger C et al. Silver release profile and antibacterial effect of a new silver foam dressing with silicone adhesive. Presented at EWMA 2015 (Abstract 492).

2. Ip M et al. Antimicrobial activities of silver dressings: an in vitro comparison. Journal of Medical Microbiology 2006;55:59-63.

3. Basterzi Y et al. In-vitro comparison of antimicrobial efficacy of various wound dressing materials. Wounds July 2010.

4. Cutting K et al. Topical silver-impregnated dressings and the importance of the dressing technology. International Wound Journal 2009; 6:396-402.

Sluiten

Productreferenties

Uitvouwen om alle referenties van het product te zien.

Bekijk de productreferenties
Sluiten

Productreferenties

Productnaam Product referentie Afmetingen APB code Stuks per doos
Biatain® Silicone Ag 39636 7,5 cm x 7,5 cm 3932-720 3
Biatain® Silicone Ag 39637 10cm x 10cm 3816-691 5
Biatain® Silicone Ag 39638 12,5 cm x 12,5 cm 3816-816 5
Sluiten

Voordelen van het product

Vormaanpassend schuimverband met 3DFit® Technology

Vormaanpassend schuimverband met 3DFit® Technology

Kom meer te weten over het schuimverband met 3DFit® Technology
Sluiten

Vormaanpassend schuimverband met 3DFit® Technology

Wanneer het in contact komt met exsudaat, zal het polymeerschuim met 3DFit® Technology zich naar het wondbed vormen om een optimale absorptie en afgifte van zilverionen in de wonde te garanderen. (ref: 1,2,7)

Referenties: 

Ref 1: Buchholz C. Presented at Wounds UK 2009
Ref 2: Coloplast data on file 2014
Ref 7: Coloplast data on file 2013

Sluiten
Aanhoudende zilverafgifte

Aanhoudende zilverafgifte

Meer informatie
Sluiten

Aanhoudende zilverafgifte

Biatain Silicone Ag heeft een aanhoudend zilverafgifteniveau dat hoger ligt dan wat concurrenten kunnen aantonen van na ongeveer 12 uren draagtijd en gedurende de gehele draagtijd (tot 7 dagen). (ref: 2)
Biatain Silicone Ag bevat een gepatenteerd zilvercomplex met een breed antimicrobieel effect op bacteriën die vaak in geïnfecteerde wonden voorkomen, waaronder MRSA, VR-E, ESBL en Pseudomonas. (ref: 4, 5)

Referenties: 

Ref 2: Coloplast data on file 2014
Ref 4: Ip M et al. Journal of Medical Microbiology 2006;55:59-63
Ref 5: Basterzi Y et al. Wounds 2010;22(7):165-170

Sluiten
Goede pasvorm met eenvoudige en aseptische applicatie

Goede pasvorm met eenvoudige en aseptische applicatie

Ervaar het nieuwe ontwerp
Sluiten

Goede pasvorm met eenvoudige en aseptische applicatie

Biatain Silicone Ag heeft een nieuw ontwerp met een zacht siliconen klevende contactlaag voor een nauwe aansluiting op zowel wond als lichaam. Gemakkelijk en aseptisch aan te brengen dankzij de 3-delige non-touch opening.

Sluiten

Filmpjes en animaties

Alternatieven en toebehoren

Biatain® Ag Zelfklevend

Biatain® Ag Zelfklevend

Biatain® Ag Zelfklevend – voor geïnfecteerde wonden waarvoor extra kleefkracht nodig is. Verband met unieke 3DFit Technology : vormt zich naar het wondbed, absorbeert verticaal en houdt vocht vast, zelfs onder druk. Dient om infectie te voorkomen. Gepatenteerd met een zilvercomplex met breed antibacterieel profiel. Continue antibacteriële werking gedurende de gehele draagtijd.

Bekijk Biatain® Ag Zelfklevend
Biatain® Ag Niet-klevend

Biatain® Ag Niet-klevend

Biatain® Ag Niet-klevend is een zacht en vormaanpassend schuimverband met zilver waarvan is bewezen dat het geïnfecteerde wonden sneller geneest (1,2).

Bekijk Biatain® Ag Niet-klevend
Biatain® Alginate Ag

Biatain® Alginate Ag

Biatain® Alginate Ag– absorptie voor wonden met dood weefsel en de opvulling van cavitaire wonden. Zeer geïntegreerd verband (1). Gepatenteerd wondverband met een zilvercomplex met een breed antimicrobieel profiel (2). Aanbevolen voor opvulling van cavitaire wonden (3). Minimaal risico op lekkage en verweking.  Gedocumenteerde bloedstelpende werking (4,5).

Bekijk Biatain® Alginate Ag
Purilon® Hydrogel

Purilon® Hydrogel

Purilon®-gel – snellere wondgenezing dankzij doeltreffend en voorzichtig debridement. Een combinatie van hydraterende en absorberende eigenschappen (1). Eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Minimaal risico op lekkage en verweking.

Bekijk Purilon® Hydrogel
Bekijk desktop versie