Biatain® Silicone Lite
Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Productinformatie en referenties

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk omschrijving

Productomschrijving

Superieure absorptie dankzij uniek 3D-schuim                      

Bij contact met exsudaat past de 3D-schuimstructuur van Biatain® Silicone Lite zich nauw aan aan de vorm van het wondbed  voor superieure absorptie – zelfs onder druk (2). De unieke 3D-schuimstructuur absorbeert het exsudaat verticaal en zorgt ervoor dat het vocht binnen in de structuur wordt opgesloten. Daarbij blijft de wond vochtig om optimale condities voor wondgenezing te creëren. De vochtregulerende eigenschappen van Biatain® Silicone zorgen voor beheersing van het exsudaat, wat het risico op lekkage en verweking tot een minimum beperkt.

Zachte en goede pasvorm 

De kleefstoflaag met siliconen is nauw aansluitend zodat het verband op zijn plaats wordt gehouden terwijl het toch met minimale pijn kan worden verwijderd (1,3).

Intuïtief gebruik

Biatain® Silicone Lite heeft een 3-delige non-touch opening, waardoor het verband gemakkelijk en aseptisch aan te brengen is.

Meer mobiliteit  

Het zachte en uiterst flexibele ontwerp van Biatain® Silicone Lite zorgt voor een goede aansluiting op de wond en het lichaam; dankzij het dunne schuimkussentje op de huid zit het product heel comfortabel en is het geschikt voor gebruikers met behoefte aan meer mobiliteit.

Productsamenstelling  

Biatain® Silicone Lite is een dun, uiterst flexibel en absorberend schuimverband van polyurethaan met een halfdoorlatende, water- en bacteriedichte topfilm en een zachte silicone kleefstoflaag.

Gebruik

Biatain® Silicone Lite kan worden gebruikt voor een breed gamma van niet tot weinig exsuderende chronische en acute wonden, zoals beenulcera, doorligwonden, niet-geïnfecteerde diabetische voetulcera, donorplaatsen, postoperatieve wonden en traumatische wonden (bijv. schaaf-, scheur- of snijwonden). Het kan gebruikt worden in combinatie met druktherapie en u kunt het tot 7 dagen laten zitten.

 

REFERENTIES

1. Stadelman M et al. Product Evaluation: New Silicone Foam Dressing for the Management of Exuding Wounds. Presented at Clinical Symposium on Advances in Skin & Wound Care (US) 2015.

2. Andersen MB. Comparison of 24 hours fluid handling and absorption under pressure between three ‘Lite’ wound dressings with silicone adhesive. EWMA 2016 (Abstract no. 507)

3. Chadwick P et al. Biatain® Silicone dressings: A case series evaluation. Wounds International 2014;5(1).

Sluiten

Productreferenties

Uitvouwen om alle referenties van het product te zien.

Bekijk de productreferenties
Sluiten

Productreferenties

Productnaam Product referentie Afmetingen APB code Stuks per doos
Biatain® Silicone Lite 33445 10x10 cm (int. 6,5x6,5 cm) 2843-688 10
Biatain® Silicone Lite 33446 12,5x12,5 cm (int. 8,5 x 8,5 cm) 2843-696 10
Biatain® Silicone Lite 33452 5x5 cm (int. 2,2 x 2,2 cm) 3381-431 5
Biatain® Silicone Lite 33453 5x12,5 cm (int.2,2 x 9,7 cm) 3381-449 5
Biatain® Silicone Lite 33444 7,5x7,5 cm (int. 4,5 x 4,5 cm) 3342-607 10
Sluiten

Alternatieven en toebehoren

Biatain® Silicone

Biatain® Silicone

Biatain® Silicone – superieure absorptie met zachte kleefstof voor universeel gebruik. Zacht schuimverband met een lichte silicone kleefstof. Unieke Biatain 3D-schuimstructuur voor superieure absorptie. Goede pasvorm. Non-touch opening voor een aseptische applicatie. Zacht, flexibel en comfortabel. Bacterie- en waterdicht.

Bekijk Biatain® Silicone
Bekijk desktop versie