Red Dot design award - Coloplast
Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

3Apr2017

Coloplast wint de ‘Red Dot design award’ voor zijn innovatief en intuïtief design

Coloplast Biatain® Silicone Sizes & Shapes werd bekroond met de ‘Red Dot Award’; een internationaal erkende award die de focus legt op de ervaringen van de gebruiker en de esthetische aspecten van de producten.

 

Mail naar een vriend

De ‘Red Dot Design Award’ is een internationale prijs voor design en innovatie die sinds 1954 jaarlijks uitgereikt wordt. De focus wordt hierbij gelegd op de ervaringen van de gebruiker en de esthetische aspecten van de producten. Dit jaar werden er meer dan 5500 inzendingen ontvangen uit 54 landen. Alle producten werden beoordeeld door een onafhankelijke en internationale jury van experten.

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de ‘Red Dot Award’: “De Red Dot winnaars tonen aan dat zij de juiste strategie voeren. Ze begrijpen dat een goed ontwerp en economisch succes hand in hand gaan. De jury van de ‘Red Dot Award’ analyseert de hoge ontwerpkwaliteit en wijst op het succesvol ontwerpbeleid.”

De Biatain® Silicone Sizes & Shapes werd beoordeeld voor zijn innovatief ontwerp. De inzending kreeg dan ook de Red Dot Award toegekend omdat het één van de beste productontwerpen was wereldwijd.

De Biatain® Silicone verbanden zijn zacht voor de huid en flexibel. Het absorberend schuimverband met siliconen kleeflaag wordt gebruikt voor het behandelen van chronische en acute wonden.

Biatain® Silicone Sizes & Shapes werd in 2016 op de markt geïntroduceerd als aanvulling van het Biatain Silicone assortiment met acht nieuwe maten en vormen, ontworpen om te passen op de verschillende delen van het lichaam.

De nieuwe producten werden wereldwijd op 14 markten geïntroduceerd.

 

Versnelde groei binnen de wondverzorging

 “Wij zijn erg trots dat we de ‘Red Dot Award’ hebben gewonnen. Een prijs die internationaal bekend staat voor zijn kwaliteitslabel voor uitstekend design. Het Biatain® Silicone Sizes & Shapes productgamma is ontworpen volgens de Coloplast Design DNA; dit betekent dat de gebruikers niet enkel een superieur absorptie en snellere genezing zullen ervaren, maar ook een intuïtief en esthetisch product met oog op een design dat deel uitmaakt van een levensstijl” zegt Nicolai Buhl, Senior Vice President van Coloplast Wound & Skin Care.

“Het op de markt brengen van de Biatain® Silicone gamma heeft de voorbije jaren de groei van de wondverzorging binnen Coloplast versneld. Met de uitbreiding van het gamma, geloven wij dat de groei zelfs nog gaat toenemen”, voegt Nicolai eraan toe.

Het ontwerpteam achter de Biatain® Silicone Sizes & Shapes heeft de eer de award in juli 2017 op te halen tijdens de award uitreiking ‘Red Dot Gala’ die plaats heeft in Essen, Duitsland.

 

 

 

CONTACT

Dennis Kaysen

Director, Corporate Communications

+45 4911 2608

dkdk@coloplast.com

 

Ellen Bjurgert

Investor Relations Director

+45 4911 3376

dkebj@coloplast.com

Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie