Reizen met een stoma
Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Uw colostoma, ileostoma of urostoma hoeft u er niet van te weerhouden op reis te gaan

Wanneer u als stomadrager op reis gaat betekent dit vaak extra planning en voorbereiding. Zeker wanneer u voor een langere periode van huis bent. Wij helpen u graag om verrassingen tijdens uw reis te beperken, zodat u volop kunt genieten van uw vakantie.

We hopen dat deze tips uw reizen een stuk eenvoudiger maken. 

Reizen is leven

Praktische reisinformatie aangeboden door Coloplast

Stoma tips

aanbrengen van de huidplaat

Warm weer en zonnecrème hebben een impact op de kleefkracht

Hoge temperaturen en zonnebrandmiddel kunnen een invloed hebben op de aansluiting van de huidplaat, maar geen nood: u kunt een aantal dingen doen om de huidplaat beter te doen hechten. Tips en trucs voor een goede hechting
Sluiten

Tips en trucs voor een goede hechting

Warm weer

Als het klimaat warmer is dan u gewoon bent, zweet u ook meer. In dat geval komt de huidplaat misschien sneller los en moet u het stomazakje waarschijnlijk ook vaker vervangen.

Zorg ervoor dat uw huid helemaal droog is voordat u een nieuwe huidplaat aanbrengt. Ze blijft dan beter plakken. Als het heel warm en vochtig is, kan het moeilijk zijn om de huid helemaal droog te krijgen. In dat geval kunt u een haardroger gebruiken om de huid te drogen (let er daarbij op dat de huid niet te heet wordt en kom met de droger niet te dicht bij de stoma zelf).

Zonnebrandcrème

Smeer pas zonnebrandcrème nadat u de huidplaat hebt aangebracht, want de crème kan de hechting van de huidplaat aantasten

Opbergen

We adviseren het stomamateriaal uit direct zonlicht te houden: laat uw producten bij warm weer bijvoorbeeld niet te lang in de auto liggen, want de warmte kan het kleefmateriaal van de huidplaat aantasten.

Vraag aan uw stomaverpleegkundige welke producten u nog nodig hebt

Wanneer u op reis gaat naar een warmer klimaat, hebt u mogelijk enkele bijkomende producten nodig.

Als u problemen hebt met omhoogkomende of opkrullende randen van de huidplaat kan Brava® Elastic Tape heel nuttig zijn. Voor wie zich zorgen maakt over de geur kan een geurmaskerend product, zoals Brava Lubrifiërende Deodorant, een oplossing bieden. Of u kunt de Brava® Kneedbare ring gebruiken tegen lekkages onder de huidplaat.

 

Het is altijd een goed idee om met uw stomaverpleegkundige te praten als u voor uw vertrek nog vragen hebt. En ook onze eigen specialisten zitten aan de telefoon voor u klaar op het gratis nummer 0800-12888.

Sluiten
vertrekbord op luchthaven

Het vliegtuig nemen met een stoma

U stelt zich misschien vragen over reizen met het vliegtuig. Hoe zit dat met de veiligheidscontrole? Welke impact heeft de luchtdruk op mijn stomazakje? Tips als u gaat vliegen
Sluiten

Tips voor als u het vliegtuig neemt

Voor u vertrekt

Bij het boeken van uw ticket doet u er goed aan om een stoel niet te ver van de toiletten te kiezen. Dat komt uw gemoedsrust waarschijnlijk ten goede.

U kunt zo veel mogelijk reserveproducten meenemen in uw handbagage binnen de beperkingen die de luchtvaartmaatschappij oplegt, maar we raden aan uw huidplaten voordat u vertrekt op maat te knippen, want een schaar is niet toegestaan in de handbagage.

Het kan ook handig zijn om een paar Brava Reinigingsdoekjes op zak te hebben om uw huid rond de stoma te reinigen en te verzorgen onderweg.

De veiligheidscontrole

Het is mogelijk dat uw stomazakje door de veiligheidsscanner wordt gedetecteerd, maar u hoeft uw stomazakje niet te laten zien. In principe vragen de veiligheidscontroleurs u ook niet om kleding uit te trekken om het stomazakje te kunnen zien of aanraken. Het kan zijn dat u wordt gevraagd om met uw hand aan de buitenkant van uw kleding over het stomazakje te wrijven, maar verder gaat het onderzoek doorgaans niet. U kunt uw TravelCard  laten zien. Daarop wordt uitgelegd wat u mankeert, worden de medische materialen beschreven die u bij zich hebt en wordt aangegeven waarom u mogelijk behoefte hebt aan assistentie en privacy.

In het vliegtuig

Tijdens het opstijgen daalt de druk in de passagiersruimte tot het vliegtuig kruishoogte bereikt. Dat wil zeggen dat lucht die bij het aan boord gaan al in het zakje zit, gaat uitzetten. Daarom is het aan te raden het zakje te verwisselen kort voor u aan boord gaat, om vóór het opstijgen zeker te zijn dat de filter goed werkt.

Sluiten

            Facebook logo

Volg ons op  Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden van Coloplast. 

Disclaimer

Dit zijn algemene richtlijnen die bedoeld zijn om u te helpen bij gangbare vragen. Volg steeds de specifieke aanwijzingen van uw dokter of verpleegkundige.

Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie