Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging
Terug Stomatools

De huid gezond houden

Een goed passende productoplossing speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van lekkage en het gezond houden van de huid. Goede gewoontes helpen ook om een gezonde huid te behouden. Door de procedure "Aanbrengen, Verwijderen, Controleren" te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw opvangmateriaal veiliger en betrouwbaarder is. Als de huidplaat op de juiste manier wordt aangebracht, zal zij de huid rond uw stoma veel beter beschermen tegen stoma-output, een belangrijke oorzaak van irritatie.
Een juiste routine voor het vervangen van het stomamateriaal begint met het juist aanbrengen van de huidplaat.

Stoma's veranderen

Houd er rekening mee dat uw stoma na verloop van tijd van vorm en grootte kan veranderen. Dit is gebruikelijk en betekent simpelweg dat u uw snijsjabloon overeenkomstig moet aanpassen. Om er zeker van te zijn dat u uw materiaal optimaal aanbrengt, controleert u best regelmatig de grootte van uw stoma, vooral als u een hernia heeft. Neem altijd contact op met uw stomaverpleegkundige als u twijfelt of veranderingen opmerkt aan en rond uw stoma.

Zorg ervoor dat u een goed passende stoma-oplossing gebruikt

Om de huid rond uw stoma te beschermen, is het essentieel dat u een goed passende stoma-oplossing gebruikt waarmee u een veilige en nauwsluitende pasvorm krijgt. Uw lichaamsprofiel kan in de loop van de tijd veranderen, daarom is het raadzaam om af en toe een BodyCheck te doen.

Controleer regelmatig de gezondheid van uw stoma

Meldt u vandaag nog aan bij Coloplast Care en u wordt regelmatig uitgenodigd om de gezondheid van uw stoma te controleren. Aan de hand van een paar simpele vragen kunt u uw situatie en uw opvangmateriaal herbekijken en uw kwaliteit van leven na de operatie opvolgen. U krijgt ook de mogelijkheid om uw antwoorden te delen met de zorgverlener van uw keuze.

Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie