Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Inleiding

Uw patiënten hebben veel hulp en advies nodig, zowel voor als na hun stoma-operatie. In dit onderdeel vindt u een uitgebreid aanbod van Coloplast-tools, materialen en programma's die u kunnen helpen bij de zorg voor en hulpverlening aan uw patiënten.

Bepalen van de levenskwaliteit van stomapatiënten

Stoma Quality of Life

Stoma Quality of Life

De Stoma Quality of Life-tool (Stoma-QoL) is een eenvoudige, gevalideerde vragenlijst die gebruikt kan worden om de levenskwaliteit van mensen met een stoma te meten en om dingen vast te stellen waar ze bang voor zijn of waar ze zich zorgen over maken. Stoma Quality of Life-tool
Sluiten

Bepalen van de levenskwaliteit van stomapatiënten

Stomadragers maken zich vaak zorgen – ze zijn bang voor lekkage, schamen zich voor hun lichaam en vrezen dat ze hun vrienden en familie tot last zijn. Als deze zorgen ertoe leiden dat ze geen leuke dingen meer doen, komt hun levenskwaliteit in gevaar.

Met Stoma-QoL beschikken zorgverleners over een standaard en gemeenschappelijke taal waarmee ze de kwaliteit van leven van stomadragers kunnen beoordelen. U kunt dit instrument gebruiken om de levenskwaliteit van een bepaalde persoon over een langere periode te controleren – of om de levenskwaliteit van verschillende patiënten met elkaar te vergelijken.

Stoma-QoL is:

  • Speciaal ontwikkeld voor stomadragers – alle vragen zijn gebaseerd op informatie van stomadragers
  • Gevalideerd – getest bij representatieve stomapopulaties in verschillende landen
  • Betrouwbaar – gewogen om de meest kritische aspecten van de levenskwaliteit van de respondent te benadrukken
  • Intercultureel – vertaald in 16 talen
  • Eenvoudig – het invullen van de vragenlijst duurt slechts 5-10 minuten
Sluiten

Ostomy Skin Tool

Uw mogelijkheid om de peristomale huidaandoening op een unieke, gestandaardiseerde manier te beoordelen


Bedoeld voor stomaverpleegkundigen

Ostomy Skin ToolDe Ostomy Skin Tool is ontwikkeld in samenwerking met de professionele Coloplast Global Advisory Board, een adviesorgaan met daarin onder andere bijzonder gekwalificeerde stomaverpleegkundigen uit 12 verschillende landen.


Dit instrument is ontworpen voor de DialogueStudy, een wereldwijd klinisch onderzoek om de toestand van de peristomale huid gedurende een langere periode te beoordelen. Het instrument is in de praktijk getest door leden van de Coloplast Global Advisory Board en hun collega's voordat hij geïntroduceerd werd in de DialogueStudy. 


De Ostomy Skin Tool bestaat uit twee delen: de DET-score en de diagnostische gids.

 

Omdat de Ostomy Skin Tool een nieuw, gestandaardiseerd instrument is voor de beoordeling van peristomale huidcondities gedurende een langere periode, is het essentieel dat u begrijpt hoe de Ostomy Skin Tool werkt om de herhaalbaarheid ervan te bewijzen.

 

Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie