Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Biatain® Silicone met 3DFit® Technology: de perfecte pasvorm voor elke wonde

Optimale condities voor wondgenezing

Biatain Silicone met 3DFit Technology vormt zich naar het wondbed en vermindert de ophoping van exsudaat om zo optimale condities voor wondgenezing te creëren 

Exsudaatophoping vermijden: de sleutel tot een vlotte wondgenezing

Wondexsudaat verhindert de genezing van chronische wonden. Wanneer het niet goed beheerst wordt, kan exsudaat zich ophopen en lekken op de wondranden en de huid rondom de wonde. Dat leidt tot een groter risico op maceratie en infectie. Conventionele schuimverbanden kunnen een holte laten tussen het schuim en het wondbed. Zo neemt het risico op exsudaatophoping bij de patiënten toe, wat leidt tot een vertraagde genezing.

Bijna 80% van de wonden is minder dan 2 cm diep

Biatain Silicone met 3DFit Technology vermindert exsudaatophoping en daardoor ook het risico op maceratie en infectie bij wonden tot 2 cm diep. (4)
Lees verder
Sluiten

Bijna 80% van de wonden is minder dan 2 cm diep

En dat is de diepte van bijna 80% van de wonden. De gemiddelde wonddiepte van een veneus beenulcus is 0,46 cm en die van een drukletsel 1,06 cm, terwijl een postoperatieve wonde gemiddeld 1,4 cm diep is. <sup>(2)<sup> Met Biatain Silicone beschikt u dus over breed inzetbare wondverbanden.

Sluiten

De voordelen van 3DFit Technology

Bij contact met exsudaat past het schuimverband met 3DFit Technology zich aan het individuele wondbed aan. Zo voorkomt het ophoping van in het begin. Microcapillairen komen in actie om het exsudaat verticaal te absorberen en optimale genezingscondities te creëren. Het exsudaat wordt ingesloten en vastgehouden, zelfs onder compressie. Zo beperkt Biatain Silicone het risico op lekkage en maceratie van de wondranden en de huid rondom de wonde.

Gedocumenteerde voordelen in de klinische praktijk

Case study: 3DFit Technology bij decubitus in de klinische praktijk

Maak kennis met de patiënten

Bekroonde oplossing

Biatain Silicone met 3DFit Technology is beschikbaar in verschillende vormen en maten en is ook verkrijgbaar met zilver voor geïnfecteerde wonden en voor wonden met risico op infectie.

Referentielijst

Zie volledige lijst

References:

1: Digital survey among 2000 HCPs. (2017).

2: Braunwarth H., Forster J. (2018) Wound depth and the need of a wound filler in chronic wounds, SAWC.

3: Nielsen A. (2019). Fluid handling capacity of 10 silicone dressings – the importance of effective exudate management. Wounds UK

4: Braunwarth H, Christiansen C, (2017).  In vitro Testing of Bacterial Trapping in a Silicone Foam Wound Dressing. Wounds UK.

5: Bianchi J, et al (2019) A case series to consider the clinical effectiveness, patient satisfaction and potential health economic benefits of a silicone foam with 3DFit Technology in the management of wounds, Wounds U

Sluiten
Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie