Biatain Silicone - Coloplast
Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Ontdek Biatain® Silicone met 3DFit® Technology

Biatain Silicone met 3DFit Technology vormt zich naar het wondbed en vermindert de ophoping van exsudaat om optimale wondgenezing te bevorderen. 94% van de professionele zorgverleners zegt dat nauw contact met het wondbed belangrijk is om optimale condities voor wondgenezing te creëren. Bij conventionele schuimverbanden kan er een holte ontstaan tussen het wondbed en het verband. In die holte kan exsudaat zich ophopen, wat kan leiden tot maceratie, risico op infectie en vertraagde wondgenezing.

Unieke 3DFit Technology vult de holte

Exsudaatophoping vormt een groot risico bij de meeste chronische wonden

Wondexsudaat is een barrière voor wondgenezing bij chronische wonden.

Indien niet goed aangepakt kan exsudaat zich ophopen en lekken op de wondranden en de huid rondom de wonde, wat leidt tot een groter risico op maceratie en infectie. Conventionele schuimverbanden kunnen een holte laten tussen het schuim en het wondbed, waardoor het risico op exsudaatophoping bij de patiënten toeneemt en  dit kan leiden tot vertraagde genezing.

Bijna 80% van de wonden is minder dan 2 cm diep

Biatain Silicone met 3DFit Technology vermindert exsudaatophoping en daardoor ook het risico op maceratie en infectie. (4)
Lees verder
Sluiten

Bijna 80% van de wonden is minder dan 2 cm diep

Gemiddelde wonddiepte 2

 

Veneus beenulcus: 0.46 cm

Drukletsel: 1,06 cm

Postoperatief: 1.4 cm

 

Sluiten

De voordelen van 3DFit Technology

Bij contact met exsudaat past het schuimverband met 3DFit Technology zich aan het individuele wondbed aan en voorkomt zo ophoping van in het begin. Microcapillairen komen in actie om het exsudaat verticaal te absorberen en optimale genezingscondities te creëren. Het exsudaat wordt ingesloten en vastgehouden, zelfs onder compressie, en beperkt zo het risico op lekkage en maceratie van de wondranden en de huid rondom de wonde.  

Gedocumenteerde voordelen in de klinische praktijk

3DFit Technology bij decubitus in de klinische praktijk

Biatain Silicone vormt zich naar het wondbed tot 2 cm diepte om exsudaatophoping te verminderen en daardoor ook het risico op maceratie en infectie. Lees verder

Wondbed: dood weefsel en matig exsudaat

Wondrand: intact

Huid rondom de wonde: droog

Na reiniging en debridement werd Biatain Silicone met 3DFit Technology aangebracht op de wonde. Het verband paste zich perfect aan het wondbed aan en zorgde voor optimale omstandigheden voor wondgenezing.

Sluiten

Maak kennis met de patiënten

De ideale oplossing om exsudaatophoping te verminderen

Biatain Silicone met 3DFit Technology is beschikbaar in verschillende vormen en maten en is ook verkrijgbaar met zilver voor geïnfecteerde wonden en voor wonden met risico op infectie.

Referentielijst

Zie volledige lijst

References:

1: Digital survey among 2000 HCPs. (2017).

2: Braunwarth H., Forster J. (2018) Wound depth and the need of a wound filler in chronic wounds, SAWC.

3: Nielsen A. (2019). Fluid handling capacity of 10 silicone dressings – the importance of effective exudate management. Wounds UK

4: Braunwarth H, Christiansen C, (2017).  In vitro Testing of Bacterial Trapping in a Silicone Foam Wound Dressing. Wounds UK.

5: Bianchi J, et al (2019) A case series to consider the clinical effectiveness, patient satisfaction and potential health economic benefits of a silicone foam with 3DFit Technology in the management of wounds, Wounds U

Sluiten
Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie