Comfeel Plus - Coloplast
Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Het gebruik van Comfeel Plus Transparant onder maskers en veiligheidsbrillen om de risicohuid te beschermen

Dit is een uitdagende tijd voor zorgprofessionals. De uitbraak van het Covid-19 coronavirus zet enorme druk op zowel medisch personeel als medische voorzieningen over de hele wereld. Om zichzelf tegen infectie te beschermen, nemen zorgverleners extra voorzorgsmaatregelen - door maskers en veiligheidsbrillen te dragen bij de behandeling van patiënten.

Het gebruik van maskers en een veiligheidsbril kan door langdurig gebruik drukletsels en ongemak veroorzaken1,2. Onderzoek heeft uitgewezen dat hydrocolloïden kunnen worden gebruikt ter bescherming van huid- en drukletsels3,4.

Hoe Comfeel Plus Transparant knippen

Zorg ervoor dat de huid volledig droog is voordat u het product aanbrengt.

Zones waar u huidwrijving kan ervaren: wangen, neus, voorhoofd.

Knip op maat voor de zones waar de huid risico loopt. Knip het verband vooraleer u de beschermfolies verwijdert.

Ga aseptisch te werk en breng de klevende zijde aan op de huid. Wrijf na het aanbrengen voorzichtig met uw vingers over het product voor een optimale aanhechting aan de huid.

Zet de beschermende maskers en bril op. Afhankelijk van het type masker dat wordt gebruikt, kan een Fit Test (afdichtingstest) nodig zijn. Raadpleeg en volg uw lokale richtlijnen.

Er wordt enkel aanbevolen om Comfeel Plus Transparant te knippen omwille van de speciale omstandigheden veroorzaakt door het uitbreken van het coronavirus en elk gebruik van het product voor dit doel moet in overeenstemming zijn met de lokale richtlijnen voor het testen van pasvormen van maskers en brillen.

Comfeel® Plus Gegarandeerde bescherming. Snellere genezing.*
Hydrocolloïde verbanden voor vochtige wondhelingComfeel Plus biedt de voordelen van vochtige wondgenezing en bescherming voor wonden en risicohuid.

* In vergelijking met traditionele wondbehandeling

**Alleen Comfeel Plus Transparant 

De bescherming die u kent. De gebruiksvriendelijkheid die u nodig heeft.

Comfeel Plus heeft nu een nieuw 3-delig non-touch systeem voor een eenvoudige en aseptische toepassing.

De nieuwe verpakking heeft turquoise aanraakpunten, een grote lettergrootte en een afbeelding van het verband op ware grootte op de voorkant, zodat u gemakkelijk het verband kan vinden dat u nodig heeft.

Op de individuele verpakking staan duidelijke illustraties die tonen hoe u het verband moet gebruiken. 

Comfeel Plus

Pioniers in vochtige wondgenezing. Partners in de toekomst van de gezondheidszorg.

Als zorgverlener weet u dat het beschermen van de wonde terwijl deze geneest het verschil kan maken.

En we weten dat wondverzorging geen gemakkelijke taak is. Daarom hebben we de ervaring - vergaard tijdens drie decennia van wondverzorging - gebruikt om Comfeel Plus bij te werken met gebruiksvriendelijke kenmerken.

Het resultaat is een gamma verbanden die intuïtief zijn om mee te werken en toch de bescherming bieden die u kent.

30 jaar expertise

Veel gestelde vragen over Comfeel

V: Wat is nieuw?

A:  We hebben het design van Comfeel Plus bijgewerkt met:

  • Een 3-delig non-touch applicatiesysteem voor gemakkelijke en aseptische toepassing

  • Nieuwe verpakking met op de voorkant een afbeelding van het verband op ware grootte voor gemakkelijke productherkenning

  • “Hoe te gebruiken” illustraties op de individuele verpakking

  • Turquoise aanraakpunten om u te helpen

V: Wat met de werking, is die veranderd?

A: De bijgewerkte Comfeel Plus heeft dezelfde werking die u kent. De update betreft het design van het product en de verpakking om het gebruiksvriendelijker te maken.

 

V: Wanneer zal ik de nieuwe producten krijgen?

A:  In de komende jaren zullen we de bijgewerkte Comfeel Plus in al onze markten introduceren. Neem contact op met uw lokale Coloplast vertegenwoordiger voor informatie over uw markt.

 

 

V: Zijn alle hydrocolloïde verbanden hetzelfde?

A: Comfeel Plus biedt de bescherming die u van een hydrocolloïd verband verwacht.

Met het 3-delige non-touch systeem krijgt u een gemakkelijke en aseptische toepassing, wat betekent dat u het verband kan aanbrengen zonder het klevende deel van het verband aan te raken, waardoor het risico op besmetting en infectie wordt verkleind.

Het speciale meetraster maakt het ook mogelijk om de wondgenezing te volgen zonder het verband te hoeven verwijderen.

De gladde topfilm en dunne afgeschuinde randen verminderen het risico dat het verband aan beddengoed en kleding blijft kleven, waardoor de randen zouden kunnen oprollen en het verband zou kunnen loskomen.

In tegenstelling tot andere hydrocolloïden op de markt bevat Comfeel Plus geen pectine, geen bekende allergenen zoals latex of colofonium en geen dierlijke derivaten zoals gelatine.

Referentielijst

Zie de volledige lijst met referenties
  1. Otero et al., 2017. Preventing facial pressure ulcers in patients under non-invasive mechanical ventilation: a randomised control trial. Journal of Wound Care, vol 26, no. 3
  2. Black et al., 2010. Medical device related pressure ulcers in hospitalized patients. International Wound Journal, vol.7, no. 5.​ ​
  3. Weng, 2008. The effect of protective treatment in reducing pressure ulcers for non-invasive ventilation patients. Intensive and Critical Care Nursing, vol. 24.​ ​
  4. Bishopp et al., 2019. The preventive effect of hydrocolloid dressings on Nasal Bridge Pressure Ulceration in Acute Non-Invasive ventilation. The Ulster Medical Journal. Vol. 88, no.1.
Sluiten
Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie