Sluiten
Selecteer uw taal

Unfortunately, the page you are trying to access does not exist.

Vind de website van uw Coloplast vestiging

Inleiding

In dit gedeelte vindt u meer informatie over de innovatieve stomazorg van Coloplast. Lees meer over onze onderzoek- en dialoogprogramma's, onze klantgerichte innovatieprocessen en onze focus op het verlagen van de totale verzorgingskosten. 

Waarom kiezen voor Coloplast?

Maakt het leven van mensen met zeer persoonlijke medische aandoeningen gemakkelijker

Bij Coloplast luisteren we zorgvuldig om de behoeften beter te kunnen begrijpen. Zo kunnen we nieuwe en betere producten blijven ontwikkelen en de beste ideeën op de markt brengen. Ons doel is om een echt verschil te maken in de levens van mensen. We werken nauw samen met zorgverleners
Sluiten

Maakt het leven van mensen met zeer persoonlijke medische aandoeningen gemakkelijker

Stomadragers en zorgverleners hebben iedere dag te maken met enorme uitdagingen. Om ze hiermee te helpen, werken we nauw samen met deze twee groepen en proberen we steeds betere oplossingen te bedenken.

Contacten met zorgverleners
Het Coloplast Ostomy Forum (COF) is een wereldwijd netwerk voor stomaverpleegkundigen. Het forum speelt een belangrijke rol in onze productontwikkeling en wordt gebruikt om de behoeften van onze gebruikers te herkennen, te bespreken en deze volgens prioriteit te rangschikken. Dit forum evalueert nieuwe concepten en zorgt ervoor dat onze producten aan deze behoeften voldoen.

 

Wij luisteren en reageren al sinds 1954
Samenwerken met zorgverleners en de mensen die onze producten gebruiken, is voor Coloplast niets nieuws. De manier waarop we vandaag werken, begon in feite in 1954. Elise Sørensen was een verpleegkundige. Haar zus Thora had net een stoma-operatie ondergaan en durfde niet meer naar buiten te gaan omdat ze bang was dat haar stoma in het openbaar zou gaan lekken. Daarom ontwikkelde Elise het allereerste zelfklevende stomazakje ter wereld, zodat Thora - en duizenden mensen zoals zij - weer van het leven kon genieten. Een eenvoudige oplossing met grote gevolgen. 

Sluiten

Gezondheidszorg

De nieuwste generaties stomamaterialen van Coloplast verminderen de totale kosten van stomazorg, ook al zijn de productkosten wat hoger. Focus op het verlagen van de totale kosten voor stomaverzorging
Sluiten

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Binnen de gezondheidszorg zijn er altijd te weinig middelen beschikbaar. Daarom biedt Coloplast behandelings- en zorgoplossingen aan die een maximaal rendement bieden op de gemaakte investering.

Bij stomazorg ligt onze focus op het verlagen van de totale kosten voor stomaverzorging. De totale kosten voor stomaverzorging bestaan niet alleen uit de kosten van een stomasysteem, maar ook uit het gebruik van accessoires en de verzorgingskosten van stomagerelateerde complicaties.

Een van de belangrijkste problemen bij stomazorg zijn peristomale huidproblemen, die veroorzaakt worden door de output van de stoma en het aanbrengen, dragen en verwisselen van het stomamateriaal. De verzorging van huidproblemen kost veel tijd en zorg. Als het aantal peristomale huidproblemen dus toeneemt, neemt het totale verbruik van middelen ook toe.

Als u deze kosten meerekent bij het kiezen van stomamateriaal, zal blijken dat er weliswaar een aanzienlijk verschil kan zijn in de aanschafkosten van verschillende materialen, maar dat de uiteindelijke kosten van duurder stomamateriaal gelijk – of zelfs lager – zullen uitvallen.

Analyse gezondheidszorg

 

De duurdere stomamaterialen brengen lagere totale kosten met zich mee, dankzij betere prestaties en daardoor minder gebruik van accessoires en een verminderde behoefte aan aanvullende verzorgingen.


Een door de gezondheidszorg gepubliceerde analyse laat een kostenverlaging van 38% zien op het gebied van de verzorging van peristomale huidproblemen bij het gebruik van SenSura-producten in combinatie met ervaren, praktijkgerichte stomaverzorging. Martins et al. 2012.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw medisch afgevaardigde.

Sluiten

Bewijs en klinisch onderzoek

Nuttige tools en studies

Coloplast zet zich in om stomazorg te verbeteren. Om dit mogelijk te maken, voeren we klinische onderzoeken uit om de praktijkgerichte verzorging te verbeteren en klinische instrumenten te ontwikkelen. Meer informatie over de tools
Sluiten

Tools en studies

Overzicht relevante studies

Publicaties

 

Ostomy Skin Tool:
Martins, L., Tavernelli, K., Serrano, J.L.C.
Introducing a peristomal skin assessment tool: The ostomy skin tool
WCET Journal 2008 Vol. 28 (2) p. 8-13

Jemec, GB., Martins, L., Claessens, I., Ayello, EA., Hansen, AS., Poulsen, LH., Sibbald, RG.
Assessing peristomal skin changes in ostomy patients: validation of the Ostomy Skin Tool.
British Journal of Dermatology 2011 Vol. 164 p. 330-335

Martins, L., Ayello, E.A., Claessens, I., Hansen, A.S., Poulsen, L.H., Sibbald, R.G., Jemec, G.B.
The Ostomy Skin Tool: tracking peristomal skin changes
British Journal of Nursing 2010 Vol. 19 (15) p. 960-964

DialogueStudy:
Dialogue Study:Porrett, T., Nováková, S., Schmitz, K., Klimekova, E., Aaes, H.
Leakage and ostomy appliances: results from a large-scale, open-label study in clinical practice
Gastrointestinal nursing Supplement 2011 Vol. 9 (2) p.19-23

Erwin-Toth, P., Thompson, SJ., Davis, JS.
Factors impacting the quality of life of people with an ostomy in north America: results from the dialogue study.
Journal of Wound Ostomy Continence Nursing 2012 Vol. 39 (4) p. 417-22

Gezondheidszorg:
Meisner, S., Lehur, P.-A., Moran, B., Martins, L., Jemex, G.B.E.

Peristomal skin complications are common, expensive and difficult to manage: a population based cost modelling study
PLOS One 2012 Vol. 7 (5) p. 1-8

DialogueStudyDialogueStudy

De DialogueStudy is een wereldwijd klinisch onderzoek dat werd uitgevoerd om de dagelijkse ervaringen met de SenSura-stomamaterialen van Coloplast te documenteren. Het onderzoek richtte zich op huidaandoeningen en levenskwaliteit. De DialogueStudy werd uitgevoerd tussen 2006 en 2010 en er deden meer dan 3.000 patiënten en 500 verpleegkundigen aan mee. Daarmee was dit het grootste onderzoek naar stomazorg ooit.

De wereldwijde resultaten gaven aan dat veel mensen met een stoma last hebben van peristomale huidproblemen en dat een combinatie van ervaren en praktijkgerichte zorg en het gebruik van SenSura-producten leidde tot minder lekkages, minder ongeplande wisselingen en een veiliger gevoel.

Coloplast QoL (kwaliteit van leven)

De Stoma Quality of Life-tool (Stoma-QoL) is een eenvoudige, gevalideerde vragenlijst die gebruikt kan worden om de kwaliteit van leven van mensen met een stoma te meten. Hij kan ook helpen om dingen vast te stellen waar patiënten bang voor zijn of waar ze zich zorgen over maken.

Ostomy Skin Tool

De Ostomy Skin Study gaf aan dat mensen met een stoma regelmatig last hebben van peristomale huidproblemen en dat dit een negatief effect heeft op hun levenskwaliteit. Ook bleek dat veel mensen met een stoma niet weten dat ze een huidaandoening hebben en dat ze daarom geen contact opnemen met hun stomaverpleegkundige. Dit onderzoek werd in 2004 in Denemarken uitgevoerd bij 199 patiënten. Dit onderzoek gaf de aanzet tot de grotere DialogueStudy.

 

De Ostomy Skin Tool is een gevalideerde tool die is ontworpen om een efficiënte methode te bieden om de oorzaak en ernst van peristomale huidproblemen te bepalen. Hij geeft ook advies over hoe deze problemen gecontroleerd en beheerst kunnen worden.

 

Als u meer wil vernemen over bovenstaande tools, neem dan contact op met uw Coloplast-kantoor.

Sluiten

BodyFit® Technology

BodyFit® Technology

BodyFit® Technology - omdat ieder lichaam anders is BodyFit Technology is het innovatieplatform van Coloplast op het gebied van stomazorg
Sluiten

Meer informatie over BodyFit® Technology

BodyFit® TechnologyBodyFit® Technology is ons nieuwe innovatieplatform op het gebied van stomazorg. Wij weten dat ieder lichaam anders is, en dat motiveert ons om oplossingen te ontwerpen en ontwikkelen die goed en comfortabel aansluiten op iedere lichaamsvorm. We noemen dat mensgerichte innovatie.


Hetzelfde, maar toch anders

Alle menselijke lichamen hebben één basisvorm, maar er bestaan eindeloos veel variaties op het gebied van vorm en afmetingen. Bovendien verandert ieder lichaam voortdurend. We vallen af of worden zwaarder. Onze buiken worden dikker, onze spieren trekken zich samen. We bewegen, en vaak behoorlijk snel. Sommige mensen moeten bovendien rekening houden met hernia's en littekens.

 

En het probleem wordt nog dringender omdat we weten dat systemen die niet goed aansluiten op het lichaam een belangrijke oorzaak zijn van lekkages – een van de dingen waar mensen met een stoma zich het meest zorgen over maken. Omdat wij uitgaan van de behoeften van mensen, is Coloplast begonnen met het ontwikkelen van producten die nauw aansluiten op het peristomale gebied.

 

BodyFit Technology nu en in de toekomst. Het BodyFit Technology-platform heeft al een positieve impact. Zo is SenSura Mio voorzien van de allereerste elastische huidplaat, waardoor het systeem nog beter blijft zitten. Maar daar laten we het niet bij. Wij zetten al onze R&D-middelen in voor het platform en willen waardevolle relaties opbouwen met de mensen die onze producten gebruiken en met de zorgverleners die ermee werken.

 

Door samen te werken, krijgen we inzicht in de behoeften en uitdagingen waar mensen dagelijks mee te maken hebben en kunnen we de ontwikkeling van producten en materialen versnellen om een echt verschil te maken in de levens van mensen.

Sluiten
Sluiten

Gratis proefpakket - voorbehouden aan eindgebruikers en professionele zorgverleners

Dank u voor uw aanvraag

Uw aanvraag werd goed ontvangen.

Bekijk desktop versie